Počeo mandat novoj upravi Univerziteta u Beogradu: Ko su novoizabrani dekani beogradskih fakulteta? 1Rektorat Beogradskog univerziteta Foto: Wikipedia

Nova uprava Univerziteta u Beogradu stupila je na dužnost 1. oktobra, a od tada su počeli i mandati velikom broju dekana, budući da je prošla akademska godina bila izborna na mnogim beogradskim fakultetima.

Rektoru Vladanu Đokiću ovo je drugi mandat, kao i prorektorima za nastavu Dejanu Filipoviću i prorektorki za finansije Zorici Vujić, dok su novoizabrani prorektori Nebojša Bojović, koji će biti zadužen za međunarodnu saradnju i Vladimir Cvetković, u čijoj nadležnosti je nauka.

Na čelu Arhitektonskog fakulteta i dalje je Vladimir Lojanica, na Biološkom Ljubiša Stanisavljević, na Geografskom Velimir Šećerov, na Ekonomskom Žaklina Stojanović, na Elektrotehničkom fakultetu Dejan Gvozdić, na Matematičkom Zoran Rakić, na Pravoslavno-bogoslovskom Zoran Ranković, dok će Mašinski fakultet nastaviti da vodi Vladimir Popović.

Dekan Tehničkog fakulteta u Boru je Dejan Tanikić, dekan Fakulteta za obrazovanje učitelja i vaspitača i dalje je Danimir Mandić, Fakulteta veterinarske medicine Milorad Mirilović, Fakulteta za fizičku hemiju Miroslav Kuzmanović, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Sanja Mandarić, a Filozofskog fakulteta Danijel Sinani.

Drugi mandat na čelu Filološkog fakulteta traje Ivi Draškić Vićanović, na čelu Hemijskog fakulteta je i dalje Goran Roglić, a na Šumarskom fakultetu Branko Stajić.

Kada je reč o novim dekanima, na Građevinskom fakultetu je izabran Branislav Bajat, na Medicinskom fakultetu Tatjana Simić, na Rudarsko-geološkom Aleksandar Cvjetić, na Saobraćajnom Milorad Kilibarda, na Stomatološkom Vojkan Lazić, Tehnološko-metalurškom Mirjana Kijevčanin.

Novi dekan Fakulteta bezbednosti je Mladen Milošević, Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Sanja Đoković, Fakulteta organizacionih nauka Marko Mihić, Farmaceutskog Nataša Bogavac Stanojević i Fizičkog Voja Radovanović.

Tri fakulteta trenutno imaju vršioce dužnosti dekana – na Poljoprivrednom fakultetu je Vladan Bogdanović, na Pravnom Zoran Mirković, a na Fakultetu političkih nauka Darko Nadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari