Mi smo upozorili Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu te smo još 21. jula dostavili svu potrebnu dokumentaciju. Zbog godišnjih odmora Vlada nije imala kvorum, pa očekujemo da će najverovatnije na sednici 21. avgusta biti doneta odluka o uvođenju novih privremenih mera u ovoj opštini, kaže predsednik privremenog organa u Rumi Nenad Borović.

Mi smo upozorili Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu te smo još 21. jula dostavili svu potrebnu dokumentaciju. Zbog godišnjih odmora Vlada nije imala kvorum, pa očekujemo da će najverovatnije na sednici 21. avgusta biti doneta odluka o uvođenju novih privremenih mera u ovoj opštini, kaže predsednik privremenog organa u Rumi Nenad Borović. Ovih dana raspisali smo izbore u Nikincima, Buđanovcima, Dobrincima i Vitojevcima. U septembru će se održati izbori u prvoj, trećoj i četvrtoj mesnoj zajednici u Rumi.
S obzirom da nisu verifikovani ni mandati odbornicima, novi privremeni organ će biti politička odluka, a formiraće se na bazi stanja u Vladi Srbije. Najverovatnije to znači da će u njemu biti pripadnici DS, SPS, G 17, i još nekih partija koje čine Vladu.
Prema njegovim rečima biće tu i novina, jer po novom Zakonu o lokalnoj samoupravi privremeni organ dobija i deo nadležnosti predsednika opštine i Opštinskog veća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari