Stanovnici Bulevara Jovana Dučića na Novom naselju imaju razloga da se raduju lepom vremenu i zbog činjenice da će radovi na izgradnji saobraćajnih površina u njihovom kraju, koje investira javno preduzeće Zavod za izgradnju grada, biti završeni tokom sledećeg meseca. Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom, između ostalog, zahvaljujući sunčanim danima. Sinhronizovano sa putarskim radovima, izvode se i radovi na izgradnji novog javnog osvetljenja tako da su već postavljeni kablovi i stubovi na kojima će biti montirane svetiljke LED tehnologije.

Završetkom svih predviđenih radova Bulevar Jovana Dučića biće produžen za oko 300 metara. Sa južne strane buduće saobraćajnice biće izgrađene pešačke i biciklističke staze, kao i parkinzi sa upravnim parkiranjem, koji će zelenom površinom biti odvojeni od biciklističke staze. Na spoju dva bulevara, Bulevara Jovana Dučića i Bulevara kneza Miloša, biće formirana četvorokraka raskrsnica, a na delu Bulevara kneza Miloša takođe će biti izgrađeni trotoari i biciklističke staze.

Na Bulevaru Jovana Dučića, kao i na Bulevaru kneza Miloša, biće postavljena i nova stajališta za potrebe autobuskih linija GSP-a. Pošto je ukinuta autobuska okretnica koja se nalazila na ovom prostoru, predviđeno je da autobusi na kraju produžetka Bulevara, u zoni novoformirane raskrsnice, izvrše polukružno okretanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari