Sekretarijat za uređenje prostora opštine Pljevlja raspisao je državni, opšti i anonimni konkurs za urbanističko-arhitektonsko idejno rešenje prostora kod motela „Vodice“, javne česme koja se nalazi u okviru gradskog parka Vodice.


Konkurs je otvoren do 30. novembra ove godine. Najbolja tri rada biće nagrađeni i to prvi rad sa 1700 evra, drugi sa 700 evra i treći sa 500 evra. Odluku o nagrađenim radovima donosi stručni žiri. Predsjednik žirija je prof. dr. Rifat Alihodžić, diplomirani inžinjer arhitekture i članovi diplomirani inžinjeri: Žarko Tomić, arhitektura, Olgica Otašević, pejzažna arhitektura, Sadik Bambur, hemija i Mira Čolović, građevina. Konkurs se raspisuje radi dobijanja rešenja prostorne organizacije prostora kod motela „Vodice“, kao i arhitektonskih i građevinskih rešenja za objekte i sadržaje predviđene programskim zadatkom za navedene namjene.

Cilj konkursa je izbor najboljeg i najcjelishodnijeg urbanističko-arhitektonskog idejnog rešenja, koje će svojim rešenjima na najefikasniji način valorizovati ukupni potencijal lokacija i kontaktnih zona ostvariti skladnu urbanističko-arhitektonsku formu sa kvalitetno definisanim funkcijama, istaknuto je u konkursu. Učesnici konkursa treba da dostave urbanističko rešenje, situacioni plan, idejna rešenja objekata, prostorni prikaz kompleksa u 3D modelu. Prema konkursnom zadatku namjena prostora ostaje nepromijenjena, ali će se osavremeniti i uređivati izgled česme, osvjetljenja, pristupnih i zelenih površina i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari