Novi KC Niš od danas bez ijednog kovid pacijenta  1Univerzitetski klinički centar Niš: Foto Beta/Saša Đorđević

U novoj zgradi Univezitetskog kliničkog centra u Nišu (UKC), koja je tokom epidemije bila jedna od najvećih kovid bolnica u Srbiji, od danas nema pacijenata koji se leče od korona infekcije, potvrdila je uprava te zdravstvene ustanove.

U saopštenju uprave UKC se precizira da su poslednji pacijenti otpušteni na kućno lečenje, a dvoje obolelih prebačeno na Infektivnu kliniku, koja se nalazi u starom delu UKC. 

 Trenutno je na Infektivnoj klinici hospitalizovano 27 pacijenata, a “ukoliko se nastavi trend smanjenja novozaraženih i broja hospitaliozovanih, i ova klinika će se vratiti lečenju nekovid pacijenata, a kovid pacijenti će biti lečeni u bolnici u Kruševcu”.

– U predhodnih 440 dana, kroz klinike UKC, koje su lečile odrasle obolele od kovida, pregledan je 27.731 pacijent, a bilo je hospitalizovano 10.500 pacijenata, od kojih je u jedinicama intenzivne nege lečeno 2400 onih koji su bili u najtežem stanju- navodi se u saopštenju.

U njemu se dodaje da se klinike u novoj zgradi UKC koje su do sada zbrinjavale kovid pacijente, kao i oprema u njima, “trenutno detaljno čiste i dezinfikuju”. 

Nakon potvrde da su ispunjeni svi higijensko- sanitarni uslovi, čitav novi UKC će pružati zdravstvene usluge pacijentima iz Niša i sa juga Srbije.

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 387 novoobolelih od korona virusa i 10 preminulih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari