U Leskovcu je počela rekonstrukcija Pionirskog doma na Hisaru u savremeni dečji vrtić, a u ovu investiciju će biti uloženo 22,8 miliona dinara. Projekat se realizuje sredstvima donatora Programa MIR2, koji su izdvojili 17,1 milion dinara, dok je Vlada Republike Srbije, preko Koordinacionog tela Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, obezbedila 5,7 miliona dinara.

U Leskovcu je počela rekonstrukcija Pionirskog doma na Hisaru u savremeni dečji vrtić, a u ovu investiciju će biti uloženo 22,8 miliona dinara. Projekat se realizuje sredstvima donatora Programa MIR2, koji su izdvojili 17,1 milion dinara, dok je Vlada Republike Srbije, preko Koordinacionog tela Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, obezbedila 5,7 miliona dinara. Ugovor su potpisali Zoran Perišić,v.d. direktor Fonda za razvoj, Jasmina Anđelković, direktor predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ i Todorka Živković, direktor vlasotinačkog preduzeća Pionir, koji je izvođač radova. Živković je obećala da će ugovoreni poslovi biti završeni kvalitetno i u predviđenom roku od devedeset dana.

Vredne investicije

U Leskovcu je u okviru Programa MIR2 uspešno zamenjena elektro-instalacija u OŠ ,,Josif Kostić’’ vredna 2,4 miliona dinara, a u toku je izgradnja kvantaške pijace ,,Bunibrodske livade’’ koja će koštati 24 miliona dinara i remont gradske grejne stanice ,,Toplana’’ u šta će biti uloženo 16,6 miliona dinara.

Postojeća zgrada Pionirskog doma na Hisaru, koja je zbog besparice prilično zapuštena, biće adaptirana u skladu sa najsavremenijim evropskim standardima u oblasti projektovanja i izgradnje objekata predškolskog vaspitanja. Novi objekat će značajno poboljšati kapacitete i kvalitet smeštaja dece predškolskog uzrasta u Leskovcu. To se posebno odnosi na zapadni deo grada, u kome trenutno ne postoji ni jedan dečji vrtić. Novi objekat, površine 1.500 kvadratnih metara, imaće sedam učionica u kojima će biti mesta za 170 dece, dok će za 100 mališana biti obezbeđeni uslovi za realizaciju pripremnog predškolskog programa, koji je od prošle godine obavezan za sve buduće prvake. Objekat se nalazi u predivnom ambijentu etno-arheološkog parka, što otvara mogućnosti za kreativni i obrazovni rad sa decom u prirodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari