Delegacija Vlade Srbije u kojoj su bili potpredsednica Verica Kalanović, ministar odbrane Dragan Šutanovac i ministar ekonomije, regionalnog razvoja i NIP-a Nebojša Ćirić, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Miloje Miletić, posetili su Brodarevo i obišli pontonski most na Limu, koji je vojska postavila za samo tri dana polovinom decembra prošle godine, nakon velikih poplava u ovom kraju.


– U Ministarstvu za ekonomski i regionalni razvoj već su počele aktivnosti na gradnji novog mosta koji će zameniti ovaj privremeni pontonski i stari most koji je veoma oštećen u poslednjim obimnim poplavama, a koje su pričinili velike štete ovom kraju, rekla je potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović u Brodarevu.

Ona je rekla da se krajem marta završava projekat, tako da se očekuje da će prvi dani maja označiti početak izgradnje novog mosta.

– Ako budemo radili kao što smo pokazali u Prijepolju, izgradnjom pre roka novog mosta na Limu, možemo očekivati da ovaj značajan objekat bude gotov do kraja godine, rekla je potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović u Brodarevu.

Dodala je i da poseta Brodarevu i Prijepolju znači potvrdu onoga što su vladini zvaničnici obećali početkom decembra prošle godine, kada je ovaj deo srednjeg Polimlja zadesila velika elementarna nepogoda, da bi se stvorila mogućnost da ljudi bolje žive, a privreda imala kakvu-takvu perspektivu.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac je istakao da su pripadnici Vojske u Brodarevu pomogli ugroženom stanovništvu, kao i u svim drugim delovima Srbije u kojima je došlo do velikih elementarnih nepogoda, na taj način što su u neposrednoj blizini veoma oštećenog starog mosta izgradili pontonski most i omogućili bezbedan prelaz preko reke učenicima i radnicima i svim drugim građanima iz desetak Jadovničkih sela koji su petnaestak dana bili potpuno odsečeni od sveta.

– Ovde su pripadnici Vojske angažovani na održavanju pontonskog mosta već tri meseca i biće tu, bez obzira na troškove koji nisu zanemarljivi, sve dok bude potrebno i dok se most ne revitalizuje, odnosno ne napravi novi. Smatramo da što smo bliži građanima to je bolje i za vojsku i za građane, rekao je Šutanovac.

Novi ministar ekonomije, regionalnog razvoja i NIP-a Nebojša Ćirić je naglasio da je cilj posete zajedničke vladine delegacije ovom kraju da se neposredno upozna sa veoma teškom ekonomskom situacijom kako u Prijepolju tako i u Priboju i da sa rukovodstvima opština i lokalnim privrednicima sagledaju na koji način kao vlada mogu da pomognu u prevazilaženju prisutnih teškoća.

Armija nezaposlenih

Nakon posete Brodarevu, visoki zvaničnici Vlade i Vojske Srbije razgovarala je u zgradi opštinske administracije u Prijepolju sa Dragoljubom Zindovićem, predsednikom opštine i njegovim saradnicima o aktuelnim pitanjima društveno-ekonomskog razvoja ove lokalne samouprave i naporima koji se preduzimaju na poboljšanju životnog standarda građana, oživljavanju posustale privrede i aktivnostima radi otvaranja novih radnih mesta za armiju od preko šest i po hiljada mladih i radnika koje su neuspešne privatizacije ovdašnjih preduzeća ostavile van fabričkih hala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari