Novi mural u okviru Outhide festivala: Stefan Jangovski osvežio Zaječarsku pijacu 1Foto: Outhide

Outhide Festival sa ponosom predstavlja četvrti mural u 2024. godini.

Ovaj put, na zaječarskoj pijaci, ugostili su Stefana Jangovskog iz Mataruške banje, poznatog srpskog ilustratora i muralistu, koji je svojim talentom i kreativnošću značajno obogatio gradski ambijent.

Stefan je proveo tri dana u Zaječaru zajedno sa ekipom Outhide-a, stvarajući predivan mural na ulazu u pijacu. Opšti motiv je svakodnevni život i odlazak na pijacu, prikazan kroz simboličku figuru koja drži namirnice, mural je transformisao okruženje, donoseći osveženje i radost kako kupcima tako i prodavcima.

Njegovo delo ne samo da estetski obogaćuje prostor, već i podstiče zajedništvo i pozitivnu atmosferu u gradu.

Realizaciju ovog murala omogućila je podrška JKP Timok održavanje, koji nam je ustupio kamion sa korpom, kao i kancelarija za LER koja je pomogla u pribavljanju svih potrebnih dozvola za sprovođenje projekta.

„Veliko hvala Stefanu koji je izdvojio vreme i dao svoj doprinos našem cilju ukrašavanja grada novim muralima. Njegova posvećenost i umetnički talent su ključni za uspeh ovog projekta,“ izjavio je Marko Sibinović iz Outhide-a.

Outhide Festival nastavlja sa misijom unapređenja urbanog prostora kroz umetnost, a ovaj mural je još jedan korak ka stvaranju živog i inspirativnog okruženja za sve građane Zaječara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari