Novi načelnik MUP-a bio predstavnik navijača u Skupštini FK Partizan 1Foto: Kolubarske.rs

Novi načelnik unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova je bivši član Skupštine Fudbalskog kluba Partizan Goran Colić, gde je bio izabran kao predstavnik navijača, preneo je danas TV Insajder.

Colić je u MUP došao iz Bezbednosno informativne agencije, gde je bio načelnik Pete kontraobaveštajne uprave.

Prema spisku članova Skupštine FK Partizan koji je objavljen u Sportskom Žurnalu 6. septembra 2016. godine, Colić je kao član Skupštine bio u grupi „Aktiv ostalih članova“.

U istoj grupi su bili bivši predsednik Fudbalskog Saveza Srbije Tomisalv Karadžić, zaštitnik građana Zoran Pašalić i političari Veljko Odalović i Rasim Ljajić“.

„Prema pisanju nedeljnika NIN, novi načelnik unutrašnje kontrole policije je u Bezbednosnoj agenciji važio za čoveka od velikog poverenja, pa je tako u martu 2014. godine bio u grupi agenata BIA koji su sproveli Darka Šarića, nakon predaje, a nalazio se i u pratnji lidera SRS-a Vojislava Šešelja, nakon puštanja iz Haškog tribunala“, navedeno je.

Colić je bio u Skupštini Partizana od 2014. do kraja 2016. godine.

„U to vreme najjaču navijačku grupu crno-belih, koja se zvala ‘Janjičari’, predvodili su Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, koji je ubijen u mafijaškom obračunu u oktobru 2016. i Veljko Belivuk, koji je preuzeo tribine nakon ubistva Stankovića, a kojem se sada sudi po optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal za više teških krivičnih dela, uključujući ubistva i trgovinu drogom i oružjem“, navedeno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari