Novi „narandžasti vikend“ u Užicu 1Foto: Grad Užice

Na nekoliko lokacija u Užicu i Sevojnu, od 29. aprila do 2. maja, biće postavljeni narandžasti kontejneri u koje će građani moći da odlažu kabasti otpad.

Takvi kontejneri biće postavljeni u mesnim zajednicama – Centar (Romanijska, Zabučje, Šumadijska), Rosulje (Učiteljska ulicana dve lokacije), Turica (Ive Andrića i Milana Vergovića), Krčagovo ( Dobrosava Ružića, Karađorđeva, Mendino Brdo, Senjak, Ada), Carina (Ratarska, plato pored bazena), Terazije (Radničkog bataljona), Lipa (Trg Svetog Save, Omladinska) i u Sevojnu (Višeslava Bugarinovića, Vojvode Mišića i Braće Čolić).

Građani koji neće biti u prilici da odlože kabasti otpad u narandžaste kontejnere tokom vikenda, imaju mogućnost da ga odvezu i odlože u reciklažno dvorište JKP Duboko, bez naknade.

Tokom proteklog „narandžastog vikenda“, za koji je gradska uprava navela da je bio najproduktivniji od početka projekta, sa 20 lokacija je prikupljeno 10,6 tona kabastog otpada, a 2,8 tona je dovezeno u reciklažno dvorište.

Postavljanje takvih konterjnera je deo projekta Uspostavljanje sistema za održivo upravljanje kabastim otpadom u Užicu i Tuzli (BWL).

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari