Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je juče da je prošle godine u ovom gradu smanjena stopa kriminaliteta i da Niš nije manje bezbedan u odnosu na druge gradove u Srbiji.


– Prema podacima iz policije, stopa kriminaliteta u prošlog godini smanjena je za 13 odsto u odnosu na pretprošlu godinu, a sva teška krivična dela su razrešena. Ono što opterećuje rad policije jeste to što ona tri godine nema načelnika, ali imam čvrsta uveravanja da će načelnik uskoro biti imenovan – rekao je Perišić novinarima.

„Problem bezbednosti“ u Nišu ponovo je otvoren nakon što je u nedelju ujutru kod pijace u naselju Durlan eksplodirao parkirani automobil, čiji je vlasnik D. S. (32) poginuo na licu mesta, dok su od udara i požara oštećeni okolni lokali i stanovi do četvrtog sprata. Policija još nije saopštila detalje u vezi sa eksplozijom, ali se nezvanično pretpostavlja da je uzrok bomba postavljena ispod automobila. Ubijeni je sin vlasnika menjačnice Cekin, a neki mediji su naveli da je mogući motiv navodni dug ubijenog prema zelenašima, koji su mu pretili „zajedno sa nekim službenicima policije“. Samo dan nakon ovog incidenta nepoznata osoba polila je benzinom i zapalila „mercedes“ parkiran pored Poslovnog centra Merkator, ali povređenih nije bilo. U policiji kažu da nema indicija da su ova dva događaja na bilo koji način povezana.

Nakon ovakvih incidenata opoziciona odbornička grupa „Niška priča“, koju su formirali poslanici i funkcioneri LDP koji su pre više meseci napustili tu stranku, zatražila je od predsednika Skupštine grada Mileta Ilića da sazove vanrednu sednicu SG, na kojoj bi se razgovaralo o bezbednosti u gradu i činjenici da niška PU još uvek nema načelnika. U „Niškoj priči“ juče su kazali da im još nije stigao odgovor, ali da su spremni da prikupe potpise 21 odbornika, koliko je potrebno za sazivanje sednice.

U „raspravu“ o bezbednosti u ovom gradu uključio se potom i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji je ocenio da je situacija u Nišu „sve teža i sve opasnija“. On je precizirao da je „u prethodnih nekoliko godina“ u Nišu „iznikao jedan novi narko-klan“. – I svi pre nas i svi mi danas snosimo odgovornost za to stanje i to moramo pod hitno da promenimo – kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari