Novi Optimizam: Pred nama je godina u kojoj će nam više nego ikada biti potreban novi optimizam 1Foto: Novi Opzimizam

Ostavljamo iza sebe godinu u kojoj nismo iskoristili sve šanse, u kojoj nismo učinili sve što smo mogli, u kojoj nismo uradili sve što je trebalo. Ima takvih godina. I dobro je što jednu takvu godinu ostavljamo iza sebe, saopštili su iz Novog Optimizma.

Oni su istakli da ne treba žaliti za propuštenim prilikama i da je to najbolji način da propustimo nove prilike i da živimo u prošlosti koja se nije desila umesto u sadašnjosti koja je upravo u toku.

„Godina iza nas već sada postaje prošlost koja će imati smisla samo ako iz nje ponesemo iskustvo novog optimizma, snagu nove solidarnosti i veru da se nova šansa otkriva u danima, nedeljama i mesecima pred nama. Zaslužili smo godinu u kojoj nećemo izneveriti sopstvene nade niti uludo potrošiti vlastito vreme. Ali ta godina neće doći ni nastati sama od sebe. Neophodno je naše učešće. Ako učinimo sve što je do nas, biće to sasvim dovoljno da se izborimo za bolje vreme i za bolje društvo. Na tome se temelji novi optimizam naših dana“, naveli su oni.

Pred nama je, kako su dodali, godina u kojoj će nam više nego ikada biti potreban novi optimizam. Moraćemo da iskoristimo novu šansu. Moraćemo da se oslonimo na novu solidarnost.

„Ako se pitate da li je to dovoljno, setite se da li ste ikada uspeli kada niste verovali u sebe, kada svoje najbolje trenutke niste delili s drugima ili kada u postojećim okolnostima niste tražili prostor za vlastiti svet“, istakli su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari