Izložba karikatura Koraksa i Petričića 22. novembra

Izložbu će u opštini Stari Grad otvoriti Marko Somborac, uz Dražu Petrovića, Milana Ćulibrka i druge

Ostavite komentar


  1. Mislim da za opoziciju ne bi bilo pametnijeg,ozbiljnijeg i korisnijeg poteza nego da po gradovima, varošicama i selima širom Srbije postave Koraxove i Petričićeve karikature. One govore više od hiljadu reči,a toliko su jasne,sadržajne i prijemčljive da bi njihove poruke lako shvatili čak i svi oni koji su hipnotisani mitrovićevom,marićevom i bujoševićevom propagandom.

    1. Ma jok. Ne kontaju to napredni sendvičari. Nema u tim karikaturama: primitivizma sa dna kace, golotinje, siledžijstva, lažnog patriotizma, mržnje, zlobe, zatucanosti, vulinizma, poltronstva, džiberluka, kičeraja… Nema ničega što bi ih pokrenulo… Bar da se Corax-Petrix karikature mogu jesti. Da malo više liče na sendviče.

  2. Jadna je, tužna do bola, posrnula, izgubljena u vremenu i prostoru, …………zemlja u kojoj se samo dobrano vremešni Koraks, Petričić i, tu i tamo, po neki novinar od tolikih na madijskom prostoru odvaće i izdižu iznad sebe i pokušavaju da nam otvore oči i probude svest kako bi, donekle, videli šta nas sve snalazi i u kakvom društvu živimo. Žalosnije vreme za sve (ili skoro sve, čast izuzecima) poslenike medija i njihovu slobodu izražavanja nije odavna bilo ovakvo. Dubok naklon Coraxu, Petričiću i nekolicini odvažnih novinara koji svojim delanjem daju nadu da, ipak, ima svetla na kraju tunela. Gde se dede tolika intelektualna elita, šta čeka i u kojoj mišjoj rupi tavori da mi je znati?

    1. Evo ja sam nudio tzv. nezavisnim medijima svoje radove karikature i ilustracije, a devedesetih sam radio u raznim magazinima i Budimpesti, pa niko nije hteo da odgovori. Ima ovde mnogo talenata, ali monopol u medijima drze dve grupe, bivsi i sadasnji. Svaka cast starim karikaturistima, ali veoma je cudno da nemamo svezije autore.

      1. Pa zasto bi neko menjao dokazane karikaturiste zbog nekog novog.Nije to monopol nego cista ekonomija.Reci mi koja firma otpusta dobrog radnika koji radi preko 20,30 god da bi dovela nekog mladjeg.Crtaj pa izbacuj na net dok te ne ugleda neko

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.