Novi Pazar: Blago povećanje hospitalizovanih 1Foto: Senko Župljanin

Prethodnog dana, u Novom Pazaru, došlo je do blagog povećanja pacijenata hospitalizovanih pacijenata od korona virusa.

Ukupno se na bolničkom lečenju nalaze 24 obolele osobe – 22 na Odeljenju za plućne bolesti i 2 u Respiratornoj jedinici. Jedan pacijent je u teškom stanju i priključen je na respirator i 2 su na kiseoničkoj terapiji.

Broj novozaraženih je jednocifren. Od 29 testiranih brzim antigenskim testovima, osam je pozitivno. Jednocigren je i broj testiranih PCR metodom, od 68 uzoraka kod sedam je potvrđeno prisustvo ovog virusa.

Ovog vikenda, imunizacija protiv virusa korona obavlja se na dva punkta. Vakcinišu se i revakcinišu građani Novog Pazara i revakciniše oko 200 medijskih radnika iz BiH.

Direktor novopazarskog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) dr Šefadil Spahić, za Danas, je rekao da je interesovanje građana BiH da se vakcinišu u ovom gradu „još sporadično“ i da ih je, prethodnih nekoliko dana, prvu dozu vakcine primilo oko 150.

– Imunizacija u Novom Pazaru ide uzlaznom linijom. U poslednjih 20 dana, dnevni prosek je 200 vakcinisanih. Prvu dozu primilo je 28 odsto punoletnih građana, ali zabrinjava mali odziv mladih,iako tu imamo neka pomeranje, to je nedovoljno, jer je broj vakcinisan, u procentima, i dalje jednocifren – objašnjava dr Spahić.
U ovom gradu, prvu dozu vakcine primilo je 18 hiljada, a drugu 13.500 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari