Novi Pazar: Devet medijskih projekata dobilo 6,6 miliona dinara 1Foto: S. N.

Na drugom konkursu za sufinansiranje medijskih projekata, koje je raspisala novopazarska gradska uprava, 6,6 miliona dinara raspoređeno je na 9 projekata.

Na konkursu je učestvovalo 20 projekata. Po odluci komisije koja je ocenjivale ponuđene sadržaje, 11 nije zadovoljilo propisane kriterijume.

Komisija je predložila da najviše sredstva, 1,5 miliona dinara dobije Sandžak TV.

Medijski sadržaji Radija Sto plus, radio agencije Beta, i portal Free media dobili su po 1,1 miliona, a portal A1TV milion dinara.

Sufinansirajuća sredstva, pola miliona dinara,, dobio je portal Takt info, 400 hiljada dodeljeno je Džemilu Islamoviću, koji se bavi proizvodnjom kinematografskim i audio-vizuelnim sadržajima i najmanje sredstava, po 300 hiljada dinara, predloženo je da se dodeli Conect televiziji i Udruženju građana „Pley on“ .

Ovaj predlog tročlane komisije (Mileva Malešić, predstavnica NUNS, Edib Honić, predstavnik UNS i Vojkan Ristić, samostalni kandidat) razmatraće i konačnu odluku doneće Gradsko veće.

Prvi konkurs za sufinansiranje medijskih projekata, gradska uprava raspisala je pre dva meseca i iz budžeta za te namene opredelila 39 miliona dinara.

Komisija, u čijem sastavu su i tada bili Honić i Risrić, ocenjivala je 15 projekata i odlučala je da više od 80 odsto sredstava, 32,25 miliuona dinara, dodeli RTV Novi Pazar, a preostalih 6,75 miliona rasporedila je na ostalih 14 projekata.

Takva odluka izazvala je nezadovoljstvo kod šest medija, koji su, zbog „neravnomerne i nepravedne raspodele“ i „favorizovanja jednog medija“, odbili da prime novac.

Bio je to razlog da se raspiše drugi konkurs, na kojem su sredstva dodeljena tim medijima u znatno uvećanim iznosima. Novi na listi dodeljenih sredstava su Conect televizija, Udruženje „Pley on“ i privatna produkcija.

Dodeljivanjem 6,6 miliona dinara, lokalna samouprava je ispunila planiranu kvotu, od 39 miliona, namenjenu finansijskoj pomoći medijima u ovoj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari