Novi Pazar: Hapšenja zbog droge i nasilničkog ponašanja 1Foto: Dejana Majstorović (arhiva)

U dve odvojene akcije, novopazarska policija je uhapsila trojicu stanovnika Novog Pazara zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Uhapšeni su M.U. (50), A.M. (20) i M.Š. (37).

Policija je, priliko pretresa stana i drugih prostorija M.U., pronašla manju količinu praha za koju se sumnja da je narkotik, ali je pronašla i nekoliko komada municije, pa će protiv ovog osumnjičenog biti podneta krivična prijava zbog nelegalnog posedovanja oružja. U drugoj akciji,policija je kod A.M. pronašla heroin, koji je, kako se sumnja, kupio od M.Š. Svoj trojici osumnjičenih određeno je tadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

PU Novi Pazar saopštila je i da je upasila H.B. (30), iz ovog grada, zbog sumnje da je izvršio krivična dela nasilničko ponašanje i napad na službeno lice.

Osumnjičeni je pretio tridesetosmogodišnjem muškarcu iz Novog Pazara, nakon što su izašli iz svojih automobila i pokušao da ga napdne, ali su ga sprečili policajci. H.B. je nasrnuo i na policajce koji su intervenisali u sprečavanju sukoba. Prilikom pretresa poslovnog prostora uhapšenog,pronađena je garderoba sa falsifikovanim znacima poznatih robnih marki, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog neovlašćene upotrebe tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden tužilaštvu.

Obojici učesnika u sukobu, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kokaina, policija je podnela prekršajne prijave i tridesetosmogodišnjem muškarcu odredila zadržavanje do 12 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari