Novi Pazar: Izjednačen broj prijema i otpusta 1Novi Pazar Foto: BETAPHOTO/ISHAK SLEZOVIĆ/DS

Prethodnog dana, u novopazarskoj Opštoj bolnici, izjednačen je broj prijema i otpusta obolelih od korona virusa. Na bolničko lečenje primljeno je 12 zaraženih – 7 iz Novog Pazara, 4 iz Tutina i 1 iz Sjenice, a kući je otpušteno 11 pacijenata.

Broj hospitalizovanih je ostao isti – 102. Na infektivnom odeljenju smešteno je 44, na Grudnom 43, Odeljenju za ORL devet i šest najteže obolelih nalazi se u Respiratornoj jedinici – pet je priključeno na respirator i jedan je na kiseoničkoj terapiji.

Minulog dana, od posledica zaražavanja koronom preminula je još jedna osoba iz ovog grada.

Za poslednjih deset dana to je 15 žrtva korone – 12 iz Novog Pazara i tri iz Tutina. Više od polovine hospitalizovanih su Novopazarci.

Trend pregleda iznad 200 u kovid ambulantama je nastavljen. Juče je obavlhebo 225 pregleda, od toga više od pola, 129, bili su pacijenti na prvom pregledu sa simptomima korona virusa.

Za razliku od prethodnih dana, juče je bilo manje pozitivnih u odnosu na broj testiranih. Brzium antigenskim testom 91 osoba je testirana, 19 je bilo pozitivno.

Za 70 testiranih PCR metodom, rezultati će biti poznati sutra.

Novi Pazar i Tutin su na dnu republičke lestvice po broju imunizovanih.

U ovom gradu je, prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ), oko 25 odsto, a tutinskoj opštini oko 16 procenata i u toj opštini, u ovom talasu, ima više pd 500 obolelih.Zdravstvni radnici se pribojavaju da ovaj kraj ponovo ne postane žarište kao u junu i julu prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari