Povećan broj pregleda u Kovid ambulantiKovid ambulanta u Novom Pazaru Foto: S. Župljanin

U kovid ambulantama se dnevno, pregleda više od 200 pacijenata. Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, juče su se lekaru javile 208 osoba. Na prvom pregledu, sa simptomima infekcije virusom korona, bilo je dve trećine ili 157 i 51 pacijent bio je na kontroli.

Broj novoobolelih ne utiče na broj hospitalizovanih. Na Infektivnom i Grudnom odeljenju leči se 30 pacijenata iz ovog i okolnih gradova.

Nema teško obolelih na respiratorima u kiseoničkoj terapiji. Od posledica infekcije preminula je još jedna osoba iz Sjenice.

Svakodnevno se testira više od 200 ljudi i dosta je visok procenat pozitivnih, u odnosu na broj uzorkovanih. Brzim antigenskim i PCR testom juče je testirano 269 pacijenata.

Od 156 proveravanih brzim antigenskim testom, kod 41 ili 32,1 odsto potvrđena je infekcija. Za 113 testiranih PCR metodom rezultati još nisu poznati.

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ), na svom sajtu, objavio je podatke o broju testiranih i zaraženih od 31.decembra prošle godine, do 7. januara ove godine.

Od 923 testiranih, pozitivnih je bilo 297 (32,1 odsto). Od tog broja 98 ili 32,9 odsto su Novopazarci.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari