Novi Pazar: Održana pokazna vežba spasilačkih jedinica 1Foto: Grad Novi Pazar

Na zgradi gradske uprave i platou ispred nje danas je održana javno-pokazna vežba, koju su organizovali PU Novi Pazar i Odeljenje za vanredne situacije.

Spasilačke jedinice bile su sastavljene od pripadnika policije, vatrogasaca – spasilaca, zdravstvenih radnika i zaposlenih u organima lokalne samouprave.

Vežba se sastojala od simuliranja gašenja požara na višespratnici, spašavanja i evakuacije ugroženih u požaru i spašavanja povređene osobe iz smrskanog vozila nakon saobraćajne nesreće.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije MUP u Novom Pazaru, Darko Belić ocenio je da je „vežba uspešno izvedena“.

– Cilj je u potpunosti ispunjen, a to je uvežbavanje organizacionih jedinica PU Novi Pazar, Odeljenja za vanredne situacije i svih subjekata od javnog značaja koji su bitni u ovakvim akcijama, odnosno intervencijama u našem gradu. Raduje me da je svaki plan vežbe u potpunosti realizovan bez ikakvih poteškoća – naglasio je Belić i dodao da je Vatrogasno – spasilački bataljon u ovom gradu opremljen i da se poslednjih godina u njega mnogo ulagalo.

Belić je rekao da je , današnja, javno – pokazna vežba izvedena na inicijativu PU Novi Pazar „u cilju edukacije i informisanja građana, ali i međusobnog uvežbavanja organizacionih jedinica MUP i ostalih subjekata od javnog značaja“.

Vežbu, u centru grada, posmatralo je nekoliko desetina građana, koji su videli način rada i opremu spasilačkih jedinica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari