Novi Pazar: Za vozača sa 2.21 promila alkohola u krvi kazna 140.000 dinara 1Novi Pazar Foto: Senko Župljanin

Prvih 12 dana ove godine, u novopazarskoj saobraćajnoj policiji bili su u znaku akcije pojačane kontrole saobraćaja.

Kontrolisano je 1.567 vozača, a 1.102 je sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.

Najviše prekršilaca, 346, bilo je zbog prekoračenja dozvoljene brzine. Na drugom mestu  su oni koji nisu koristili sigurnosne pojaseve. Takvih je bilo 212 vozača i putnika.

Za vreme trajanja akcije iz saobraćaja su isključena 72 vozača. Zbog vožnje u alkoholisanom stanju isključeno je 37, po osmoro je isključeno zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i zbog istekle registracije, sedmoro nije imalo vozačku dozvolu i 13 vozača je isključeno zbog nepoštovanja propisa vožnje sa probnom dozvolom.

Među kažnjenim vozačima, najstariji je pedesetpetogodišnji muškarac, koji je vozio sa 2.21 promila alkohola u krvi. Njega je sudija za prekršaje kaznio sa 140.000 dinara, 9 meseci zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije i 15 kaznenih poena.

Najmlađi je osamnaestogodišnji mladić, koji je koristio opijate.

Do istrežnjenja, u pritvoru do 12 sati, bilo je osmoro vozača koji su vozili pod uticajem psihoaktivnih supstanci, a petoro zbog alkohola.

Sudija za prekršaje je, osmorici vozača koji su vozili drogirani, izrekao kazne od po 25.000 dinara, 6 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom i po 8 kaznenih poena.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari