Dva nova slovenačka prevoda knjiga psihoterapeuta dr Zorana Milivojevića nedavno su objavljena u Sloveniji, saopšteno je iz novosadskog Psihopolisa. Ljubljanska Mladinska knjiga objavila je knjigu Ulovimo ljubezen (prevod na slovenački Mitja Pucer), u kojoj su sabrane kolumne koje Milivojević već nekoliko godina objavljuje u beogradskom dnevniku Politika, a koju je 2011. pod naslovom Uloviti ljubav objavio novosadski Psihopolis institut.

Knjigu Igre, ki jih igrajo narkomani – Transakcijska analiza problematičnega jemanja drog objavio je ljubljanski izdavač Modrijan, a na slovenački je prevela dr Tina Bončina, a ilustracije, kao i za srpsko izdanje (Psihopolis 2008) uradio je Marko Milović, novosadski akademski slikar. Objavljivanjem ova dva prevoda zaokruženo je objavljivanje slovenačkih prevoda svih Milivojevićevih knjiga.

Dugogodišnjim radom u Sloveniji dr Milivojević stekao je veliki ugled kod slovenačke stručne javnosti, ali i interesovanje i poverenje široke čitalačke publike, pa su njegove knjige redovito na top-listama najčitanijih. Tako je knjiga Formule ljubavi na slovenačkom prvi put objavljena još 2002, a Mladinska knjiga je 2009. obnovila to izdanje. Mala knjiga za velike roditelje originalno je na slovenačkom objavljena 2004. i od tada je pravi slovenački hit o vaspitanju dece. Kapitalnu knjigu Emocije na slovenačkom jeziku (Psihopolis 2008) kao preporučenu literaturu koriste studenti tri ljubljanska fakulteta, a na osnovu nje objavljena je i veoma važna brošura Znanje o emocijama za manje nasilja u školama. Emocije, Formule ljubavi i Mala knjiga za velike roditelje imaju i svoja hrvatska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari