Pripremajući se da Univerzijadu 2009. dočekaju kao pravi domaćini, u Inđiji su namerili da izgrade još jedan značajan sportski objekat kapaciteta oko 2.500 mesta, čime će biti rešeni aktuelni problemi prostora za sportiste, ali i za rekreativce, posebno u zimskom periodu.

S obzirom na to da Inđija ima samo jednu sportski halu sa 600 mesta, koja ne može da zadovolji zahteve svih sportskih klubova, a kamoli potrebe rekreativaca, pre desetak dana krenulo se sa pripremnim zemljanim radovima za izgradnju hale za timske sportove. U novi objekat biće uloženo oko 600 miliona dinara, i to delom sredstava iz opštinskog budžeta, a delom se računa na sredstva NIP. Izvođačradova na objektu je firma Montera iz Beograda, a rok za njihov završetak je osam meseci.

– Izgradnjom nove hale rešićemo potrebe odbojkaša, košarkaša, rukometaša, dizača tegova, kuglaša. Što se tiče same „Univerzijade“, kako je planirano, kod nas treba da se održi takmičenje u ženskom rukometu i finale ženske odbojke. Izgradnjom ovakve jedne hale moći ćemo da organizujemo međunarodna takmičenja jer je veliki broj naših klubova ove godine ušao u viši rang takmičenja. Novi uslovi i novi ambijent će stimulativno delovati kako na aktuelne sportiste tako i na sve mlade ljude koji žele da se bave sportom, kaže Radovan Grković, direktor Ustanove „Sportski centar“ u Inđiji.

Kada novi objekat bude gotov, postojeća sportska hala će biti manje opterećena pa će se time pružiti mogućnost inđijskim srednjoškolcima i osnovcima da u popodnevnim satima koriste ovaj prostor kako za nastavu fizičkog vaspitanja tako i za vannastavne aktivnosti i takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari