Novi protest u Nišu: Građani pripremaju nacrt „Andrejevog zakona“

Ostavite komentar


  1. Saobracajna nesreca sa smrtnim ishodom, nastala usled NEPRILAGOĐENE brzine je tesko ubistvo, kao i nanosenje teskoh telesnih povreda.

    1. Problem je primena bilo kog zakona, oko za oko zub za zub, rodbina da sredi skota ne vredi drugačije.

  2. Ljudi nemojte da im dajete povoda da se zakonima iživljavaju nad ogromnom većinom učesnika u saobraćaju koji voze savesno. Nije problem zakon već nedostatak primene istog. Da budem precizniji, selektivna primena zakona je problem. Taj koji predlaže izmenu zakona i strožje kazne neka proba da vozi 120 km/h kroz grad pa će da vidi da li može tako lako da se „izvuče“.

  3. Ako silovatelji dobijaju doživotnu, zašto ubice ne? On ZNA da sa 80km/h može da ubije nekog a sa preko 100, VRLO LAKO može da ubije. I uvek je gubitak kontrole u pitanju, nije do njega, ali će ipak verovati svom vozilu. Servisi urađeni, pa da, ‘nemac’ je to!
    Oni prvi su trebali da suzbiju svoj reproduktivni nagon, a ovi drugi sa nagonom besnila (ako) dobiju par godina, nanogicu pa aj na ulicu opet.

  4. Koji god zakon da donesu, biće mrtvo slovo na papiru, ako se ne primenjuje.
    A ne primenjuje se jer je u Srbiji pravda selektivna.
    Za privilegovane ne važi. Svi znamo u svom okruženju ko su oni.
    Kad počnu da se kažnjavaju i oni, što ne primenjuju zakon, a dužni su, možemo nečemu i da se nadamo.

  5. Zakonom o „bezbednosti u saobraćaju“ je legalizovano ubistvo i nanošenje teških i lakih povreda u saobraćaju.
    Automobil je sredstvo kojim druge osobe mogu da se ubiju ili teško povrede i sva ubistva i nanošenje povreda treba da budu suđeni kao da su nanešeni oružjem ili oruđem po Krivičnom zakonu.
    A dozvoljena vožnja u pijanom stanju je posebna priča. Gde pijane vode na trežnjenje.
    Ako vozači mogu da imaju „dozvoljenu količinu“ alkohola u krvi, kako to da zakon zabranjuje da se na radna mesta dolazi u alkoholisanom stanju.
    Teror vozačke pijane nasilničke bande može da se zaustavi samo drastičnim kaznama.
    A ne da pijana bitang ubije četvoro dece jer je prošao pijan kroz crveno i dobije par godina zatvora i izadje uz „dobro vladanje“ jer u zatvoru ne moće da pije i da vozi pijan automobil

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.