U Novom Sadu će biti proglašen dan žalosti zbog stradanja šest osoba u požaru 1foto FoNet/Instagram/192.RS

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić izjavio je danas da će biti proglašen dan žalosti zbog stradanja šest osoba, među kojima i četvoro dece, u požaru u novosadskom naselju Salajka.

U požaru koji je jutros oko 2.30 izbio u porodičnoj kući na uglu Đorđa Dere i Davida Rackovića stradalo je četvoro dece uzrasta od dve do sedam godina i njihovi roditelji.

Đurić je posle obilska mesta nesreće novinarima rekao da je ovo nezapamćena tragedija i da Novi Sad ne pamti da je nastradala u istom danu šestočlana porodica.

On je rekao da su tela poslata na obdukciju, da se čeka izveštaj Ministarstva unutrašnjih poslova o uzroku požara i da će grad, nakon što dobije izveštaj policije, doneti odluku o danu žalosti.

Grad će pomoć sve što može, kao i oko sahrane, kazao je Đurić i uputio saučešće familiji i prijateljima i svima koji saosaćaju sa tom strašenom tragedijom.

Predstavnik MUP rekao je da su svega nekoliko minuta od dojave o požaru bili na licu mesta i da je požar lokalizovan za četiri minuta ali da, nažalost, nije bilo spasa ljudima koji su bili u kući.

Požar u naselju Salajka je požar sa najvećim brojem žrtava u Novom Sadu još od kad je 2012. godine u novosadskoj diskoteci Kontrast poginulo šest mladih osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari