Novi Sad danas slavi Dan grada 1foto: R.B.

Novi Sad danas slavi Dan grada, na dan kada je 1748. ukazom carice Marije Terezije dobio status slobodnog kraljevskog grada.

Tim povodom na svečanoj akademiji u Gradskoj kući kompozitoru Stevanu Divjakoviću biće uručeno najviše gradskog priznanje, Februarska nagrada Grada Novog Sada.

Istovremeno, Pokret Novi optimizam, Udruženje Most solidarnosti i Znaš Ti Zašto Media u Radničkom domu organizuju događaj pod nazivom „Novi Sad mora biti slobodan grad“ na kojem će istaknutim građanima iz oblasti kulture, medija, prava, ekologije i aktivizma na polju demokratizacije društva i stalnoj borbi za slobodan Novi Sad biti uručene plakete.

Gradski odbor LSV uputio je čestitiku Novosađanima povodom Dana grada.

Kako navode u saopštenju, „Srećan ti rođendan, naš glavni grade! Novi Sad je bio i ostao jedan od najlepših i najprestižnijih univerzitetskih i urbanih centara. Nesporni je lider ovog dela Evrope, koji se neprestano razvija, gradi, osavremenjuje i širi, a posećuju ga hiljade ljudi iz čitavog sveta. Uz sve to, ovaj rođendan je dočekao i kao Evropska prestonica kulture! Volimo ga i ponosni smo na njega“.

„Novi Sad je za nas glavni grad i želimo mu da bude još lepši i još uređeniji“, dodali su oni.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari