Novi Sad: Gimnazija "Isidora Sekluć" obeležila 32 godine postojanja 1foto: Grad Novi Sad

Gimnazija „Isidora Sekulić“, svečanom akademijom, obeležila je 32 godine postojanja.

Tu školu pohađa 1050 učenika, koji su raspoređeni u 32 odeljenja, a nosi ime po književnici, prvoj članici Srpske akademije nauka i umetnosti i jednoj od najobrazovanijih Srpkinja u istoriji.

„Ono što oblikuje jednu školu su svakako njeni đaci. Uvek sam na strani učenika čije uspehe pratimo i kada izađu iz gimnazije. Neki od naših đaka sada su po Evropi, Americi, a neki su i doktorirali na Sorboni, tako da mogu biti ponosna na sve ono što zajedno radimo“, istakla je direktorka škole Ružica Vukobratović.

Članica gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić rekla je da je ta gimnazija od velikog značaja za Novi Sad s obzirom da sve vreme đaci te škole dobijaju vrhunsko znanje, koji posle maturiranja, kreću stopama Isidora Sekulić.

Nedavno su završeni radovi na zgradi gimnazije, a koji su podrazumevali nadogradnju, renoviranje i opremanje, što je finansirano sredstvima grada Novog Sada.

U okviru svečane akademije predstavljen je zbornik koji je objavljen povodom tri decenije postojanja škole, film o Isidorinoj gimnaziji i izložba koja je postavljena u holu škole-

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari