Novi Sad: Gradske vlasti pozvale građane da se pripreme za vremenske nepogode 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Grad Novi Sad pozvao je danas građane da, shodno Odluci o uvođenju vanredne situacije koja je proglašena radi upotrebe posebnih mera, dodatnih snaga i sredstava u otklanjanju posledica izazvanih olujom, prate upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda i pripreme se za najavljene vremenske nepogode.

U saopštenju iz kabineta gradonačelnika, građani su pozvani da poštuju bezbednosne propise i, ukoliko se u toku vremenskih neprilika nađu na nebezbednim lokacijama u Gradu, poštuju uputstva koje je propisao Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Mole se građani da ukoliko primete zagušene slivnike i slivne rešetke pre novih padavina, iste prijave nadležnim službama na telefone Gradske uprave za inspekcijske poslove pozivom na 021 4872 402, 021 4872 403, 021 4872 404 ili mejlom na adresu: [email protected]“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da su sva javna, javno-komunalna preduzeća i služba inspekcije na terenu i proveravaju prohodnost slivnika.

Takođe, još su u funkciji i posebne telefonske linije koje je Grad Novi Sad obezbedio (021 4882 777 i 064 8448 706).

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić doneo je 20. jula Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Grada Novog Sada, zbog oluje praćene jakom kišom i atmosferskim pražnjenjem koja je u sredu zahvatila teritoriju Novog Sada, nakon prve takozvane superćelijske oluje koja je zahvatila grad 19. jula, pričinivši ogromnu štetu.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je meteorološko upozorenje na značajnu promenu vremena za područje Srbije u toku današnjeg dana, a u drugoj polovini dana i na vremenske nepogode: obilne padavine, grad i olujne udare vetra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari