Novi Sad: Firma koja gradi garažu tvrdi da je oštećenja na Tanurdžićevoj palati prouzrokovao vetar, a ne kran (FOTO) 1Tanurdžićeva palata - Foto: Arsenije Mandić/Danas

Na Instagram stranici 192.rs u toku večeri se pojavila fotografija krana sa gradilišta podzemne garaže u Novom Sadu koji je navodno pao i oštetio Tanurdžićevu palatu, zgradu pod zaštitom države. U međuvremenu je ta fotografija obrisana sa profila, objavljena je fotografija na kojoj su palata i kran pod drugim uglom, a na kojoj su ipak vidljiva oštećenja na vrhu zgrade.

U objavi uz fotografiju na ovom Instagram nalogu se pozivaju na saznanja kompanije Ino Bačka koja radi na izgradnji garaže u centru Novog Sada, po kojima predajnike na Tanurdžićevoj palati nije oštetio kran sa gradilišta garaže.

„Predajnik je oštećen od vetra, a kran je postavljen po svim propisima. Zbog ugla fotografije izgleda kao da je kran naslonjen na predajnik“, navodi se u objavi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović objavio je na svom Instagram profilu snimak kako putuje ka Bačkoj Palanci odakle, kako je naveo, stižu dramatične vesti o šteti nastaloj u večerašnjoj oluji.

Na području celog Novog Sada nema vode jer je gradska fabrika vode u kvaru.

U naselju Detelinara kran se srušio na obližnju zgradu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Sve informacije u vezi sa nevremenom u Srbiji pratite u Danasovom BLOGU.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari