Novi Sad: Krivične prijave protiv gradonačelnika Vučevića i tri člana Gradskog veća 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu podnete su krivične prijave protiv gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i troje članova Gradskog veća, potvrdilo je tužilaštvo portalu 021.

Reč je o dve krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja, kao i po jednoj krivičnoj prijavi za trgovinu uticajem i za zloupotrebu položaja odgovornog lica i sve su u fazi prikupljanja potrebnih obaveštenja.

U odgovoru tužilaštva ne navodi se kada su prijave podnete, niti na čega se odnose.

Kako navodi 021, krivične prijave pored Vučevića podnete su i protiv članice Veća za obrazovanje Dine Vučinić, člana veća za komunalne poslove Zdravka Jelušića i članice veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branke Bežanov.

Krivična prijava bila je podneta i protiv člana veća za upravu, propise i urbanizam Milovana Amidžića, ali je odbačena, navode u tužilaštvu za portal 021.

Pretpostavlja se da se prijava protiv gradonačelnika Vučevića podneta još pre dve godine i da obuhvata i direktora „Šajkaške“ Slobodana Milića Bocaru i njegovu suprugu.

Tada je predsednik Gradskog odbora Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković saopštio da se u Gradskoj kući nalazi uzbunjivač koji dostavlja dokaze o, kako je tvrdio, ustupcima koje je Vučević omogućio bračnom paru Milić da zaradi novac.

Prema prijavi, Grad je u postupku eksproprijacije po visokim cenama otkupljivao parcele koje je prethodno Milićeva firma kupila po niskim cenama pošto je imala korisne informacije da će ih kupiti gradska uprava.

Vučević je u više navrata negirao te optužbe.

Kad je reč o Zdravku Jelušiću, krivična prijava se odnosi na zloupotrebu položaja odgovornog lica i krivičnim delima protiv privrede.

Jedina javnosti poznata afera koju je Jelušić imao u vezi je sa njegovom bivšom firmom Ipsilon, koja je razvila softver, koji je pod sumnjivim uslovima kupilo JKP „Put“ za 80.000 evra, kada je Jelušić bio gradski funkcioner.

Članice veća Dina Vučinić i Branka Bežanov terete se za zloupotrebu službenog položaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari