Novi Sad: Mlađi ljudi na udaru korona virusa 1foto: R. B.

U Novom Sad i Vojvodini naglo rastu brojke novoobolelih od kovidaa. Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, tokom prethodnog dana, u pokrajini je registrovano 1.065 novih slučajeva. Samo u Novom Sadu je registrovano 448 novoobolelih, dok je pre nekoliko dana bilo pet puta manje.

Najveći broj obolelih su osobe uzrasta 20 do 39 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta.

Trenutno je u Vojvodini 4.366 obolelih od kovida. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 1.337, navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

U Kovid bolnici Novi Sad, u okviru Univerzitetskog Kliničkog centra Vojvodine, na lečenju je 170 pacijenata. Njih 17 je zbog težine bolesti priključeno na respiratore, navode u UKCV.

Ocenjuje se da je naglo povećanje broja novoobolelih posledica novogodišnjih slavlja, ali i nepridržavanja mera zaštite, što je primetno u svim tržnim centrima, restoranima i drugim mestima okupljanja većeg broja ljudi.

Sve bi bilo još i gore da đaci nisu na zimskom raspustu.

U kovid ambulanti Doma zdravlja Novi Sad na Bistrici dnevno se testira i pregleda oko 800 ljudi, od kojih 600 dođu na prvi pregled. Prema podacima iz te ustanove, polovina od toga, njih 300, su pozitivni na korona virus.

Na vakcionalnom punktu u Domu zdravlja Novi Sad dnevno se vakciniše oko 500 Novosađana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari