Novi Sad: Obeležen dan Medicinske škole 1foto: nsuzivo.rs

Medicinska škola „7. april“ u Novom Sadu obeležila je 76 godina postojanja. Škola je osnovana 1946. godine, od 1977. postala je stručna škola, a nosi naziv po datumu kada se obeležava Svetski dan zdravlja.

Školu pohađa 1.600 đaka, od čega je polovina sa teritorije Novog Sada, dok druga polovina dolazi iz gradova i opština širom Srbije, a nastava se odvija na srpskom, mađarskom i slovačkom jeziku, kroz devet obrazovnih profila.

„Ponosni smo ovo školom koje je prepoznata kao izuzetna u svojoj oblasti obrazovanja i nadamo se da će ostati svetionik znanja i važna ustanova koja ima izuzetnu odgovornost, da doprinosi zdravlju svih nas“, istakla je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić.

Početkom godine, u toj školi su počeli radovi na dogradnji objekta i fiskulturne sale sa pratećim sadržajima, i očekuje se da će biti proširena za dodatnih 2.000 kvadrata uz salu od 300 kvadrata. Planirano je i opremanje stomatološke ordinacije. Za te radove izdvojeno je nešto više od 400 miliona dinara.

Direktor škole Đorđe Iskrin rekao je da medicinska škola više od pola veka radi u toj zgradi, koja je svojevremeno bilo jedno od najmodernijih zdanja u Vojvodini, te da će sada rad biti lakši, ali da će ujedno omogućiti i da se održi kvalitet obrazovanja.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari