Novi Sad obezbedio besplatne udžbenike za sve đake prvake: Knjige će dobiti više od 4.200 učenika 1Foto: Grad Novi Sad

Predstavnici 12 izdavačkih kuća i 35 novosadskih osnovnih škola potpisali su danas Ugovor o nabavci besplatnih udžbenika za učenike prvih razreda osnovnih škola u Novom Sadu.

Novac je, kao i prethodnih pet godina, izdvojen iz budžeta Novog Sada, navodi se u saopštenju iz Gradske kuće.

Član Gradskog veća za obrazovanje Petar Đurđev je rekao da pravo na besplatne udžbenike ima 4.209 đaka prvaka, odnosno svi oni koji udžbenike nisu obezbedili preko konkursa Ministarstva prosvete.

„Grad Novi Sad, šestu godinu za redom, izdvaja sredstva iz budžeta za nabavku besplatnih udžbenika za prvake, a ove godine izdvojeno je 44.112.674 dinara. To je dobra praksa i konkretna mera kojom pomažemo porodicama sa decom. Pored besplatnih udžbenika i korisnih priručnika ‘Prvarica’ i ‘Azbučna dobrodošlica’, u tom smislu treba podsetiti na đačke karte za gradski prevoz kojima se takođe ostvaruje ušteda i naravno besplatan boravak u vrtićima Radosnog detinjstva, odnosno subvencionisanje privatnih“, nabrojao je Đurđev.

Spomenuo je i Vidovdanske nagrade i tematska putovanja kojima „nastojimo da motivišemo najbolje učenike i uverimo ih da se trud i rad isplate“.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari