Novi Sad: Osnovna škola "Prva vojvođanska brigada" dobila sportske rekvizite 1foto: Grad Novi Sad

Sportski rekviziti namenjeni za realizaciju nastave fizičkog vaspitanja dodeljeni su danas Osnovnoj školi „Prva vojvođanska brigada“ u Novom Sadu. Ta oprema obezbeđena je u okviru programa „Sport u škole“.

Školi su dodeljene prepone, vijače, markeri za obeležavanje, koordinacione merdevine, setovi za badminton, vorteks, baze, gimnastičke palice, pljosnati obruči, hula hop, čučnjevi sa rupicama, lopte i drugi rekviziti.

Oprema je opredeljena u skladu sa programom koji se sprovodi u toj školi od prvog do četvrtog razreda, a koji podrazumeva primenu različitih sredstava i metoda vežbanja i treninga u cilju optimalnog rasta i razvoja deteta i njegovih motoričkih sposobnosti, sa naglaskom na koordinaciju, brzinu, ravnotežu i druge slične kriterijume.

„Sport u škole“ je projekat koji se sprovodi pet godina, a obuhvaćeni su svi učenici iz osnovnih škola sa teritorije grada. Svake godine se izdvoji oko 20 miliona dinara za besplatan školski sport, u cilju unapređenja uslova za bavljenje sportom i promocije fizičke aktivnosti.

„Programom se promoviše zdravlje dece, razvijaju dečije potrebe za kretanjem, uključujemo ih u besplatne vannastavne aktivnosti a realizuju se i drugi ciljevi koji su izuzetno važni za zdrav život i pravilan razvoj dece osnovnoškolskog uzrasta“, rekao je član gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Program „Sport u škole“ finansira grad Novi Sad, a realizuje Savez za školski sport Novog Sada.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari