Novi Sad: Počelo podnošenje inicijativa za Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju 1Tanurdžićeva palata - Foto: Arsenije Mandić/Danas

Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Skupštine Grada Novog Sada poziva građane, pravna lica, preduzeća, ustanove, političke organizacije i druge, da podnesu obrazloženja za dodelu Oktobarske nagrade i Novembarske povelje Novog Sada za ovu godinu.

Oktobarska nagrada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra, dana oslobođenja Novog Sada, kao priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja u oblasti nauke, kulture, umetnosti, publicistike i novinarstva, planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture, graditeljstva i niza drugih oblasti.

Novembarska povelja dodeljuje se povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25.novembra kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela odluku o prisajedninjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Ova povelja dodeljuje se građanima ili organizacijama za negovanje demokratskih tradicija i jačanju zajedništva, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu, sport, dobrotvorn aktivnosti i slično.

Rok za dostavu inicijativa za Oktobarsku nagradu je 15. septembar ove godine, odnosno 1. oktobar za Novembarsku povelju.

Obrazložene inicijative šalju se Komisiji za obeležavanje praznika i dodelu priznanja na adresu Skupštine Grada Novog Sada, ulica Žarka Zrenjanina 2.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari