Novi Sad prekrio sneg: Saobraćaj usporen, kamioni ne mogu preko Venca 1Foto: A. L./Danas

Novosađane je jutros dočekao sneg koji neprekidno pada još od noćas. Gradske službe su na terenu i čiste puteve. Za sada zastoja u saobraćaju nema, ali savetuje se oprez jer su kolovozi prekriveni bljuzgavicom.

Kako kažu iz Puteva Srbije, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na I B 21 preko Venca na Fruškoj gori od 5 sati zbog intenzivnih snežnih padavina i snega koji se zadržava na kolovozu. U pitanju je druga traka na Fruškoj Gori (silazna traka), kolovoz je vlažan, snega ima do pet centimetara. Zimska oprema je obavezna i neophodna.

Novosadski meteorolog Marko Čubrilo najavio je juče formiranje novog ciklona koji za vikend uz zahlađenje, donosi padavine i sneg u nižim predelima.

Danas će biti pretežno oblačno i hladnije, nad istočnim i jugoistočnim predelima regiona povremene padavine, uglavnom kiša na istoku i jugoistoku Srbije, a malo zapadnije prema središnoj Srbiji i u delu Vojvodine susnežica i sneg.

„Za vikend pretežno oblačno uz padavine. Za sada je izvesno da najveći deo Bosne i Hercegovine i deo središnje Hrvatske, zapadna, jugozapadna, delom središnja i severozapadna Srbija, mogu očekivati sneg uz formiranje snežnog pokrivača. U ovom trenutku bi do kraja vikenda snežnog pokrivača trebalo biti nad najvećim delom BiH, istočnoj i središnjoj Hravtskoj, jugozapadu ove države, planinskom delu Crne Gore, kao i nad zapadnom, jugozapadnim, delom središnje Srbije i nad većim delom Bačke i Srema u Vojvodini, dok bi istočnije snega bilo retko. Vetar će biti jak, na zapadu će imati severnu, a na istoku južnu komponentu. Maksimumi od oko 0 na zapadu, do oko +4 na istoku regiona – kaže Čubrilo u najnovijem izveštaju na svojoj Fejsbuk stranici.

On najavljuje da će početkom sledeće nedelje prvo još malo otopiliti, te bi se snežne padavine zadržale samo nad planinama Srbije.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari