Novi Sad: Školica sporta za decu u Kulpinu ipak nastavlja sa radom 1foto: fejsbuk nalog teorodre petej

Školica sporta u Kulpinu, pod vođstvom Teodore Petej, nastavlja sa radom posle zabrane koju je naložio „koordinator SNS-a“ Goran Đaković. Zbog zabrane, ali i načina kako je izvedena, uzburkala se javnost ne samo u maloj opštini Bački Petrovac u kojoj pretežno žive Slovaci.

Rasplakali su se mališani koji su vredno vežbali i družili se u školici, a i njihovi roditelji koji su rešili da se odupru lokalnoj vlasti i njenim nalogodavcima koji, navodno, rade pod parolom „za našu decu“.

Blizu tridesetak mališana između tri i 12 godina nastaviće da vežba u sali, koju je lokalna crkva ustupila na korišćenje Osnovnoj školi „Jan Amos Komenski“.

Već sedam godina u njoj Teodora, bivša gimnastičarka, prvakinja Balkana u fitnesu, operativni trener za fitnes i rad sa decom, vežba sa decom i uči ih osnovama sporta i živi od skromne sume novca koju uplaćuje deo njihovih roditelja i, prilično uredno, jedini od svih korisnika, plaćaju naknadu za korišćenje.

Novi Sad: Školica sporta za decu u Kulpinu ipak nastavlja sa radom 2
Goran Đaković

Kako Teodora priča za Danas, od letos su počele priče da SNS-ovci hoće da im uzmu salu. Pre nekoliko dana jedna osoba joj je došla tražeći da se potpiše na list papira i obaveže da će za SNS obezbediti deset glasova na izborima, što je nevoljno prihvatila strahujući za egzistenciju svog deteta.

Ta osoba joj je pre tri dana rekla da će ih izbaciti iz sale zato što je Teodora u dužem periodu lajkovala i objavljivala objave na Fejsbuku koje nisu bile u prilog SNS.

„Uslov da se vratimo u salu je da izbrišem sve što sam unazad lajkovala i objavljivala, da izbrišem Fejsbuk nalog, da me nema. U meni se probudio bes i prkos i rekla sam da nema šanse za to“, priča Teodora i dodaje da je već 20 godina članica DS, dok suprug Dragan nije stranački opredeljen.

Dodaje da joj je preko telefona poručeno da je to naložio koordinator SNS Goran Đaković.

Pre toga, direktorka škole Milina Grnova je tražila da napustimo salu, jer joj je to naredila predsednica opštine Jasna Šproh, članica SNS. Direktorka je kazala da škola namerava da u sali napravi dnevni boravak za učenike.

„Direktorka je tražila da izađemo iz škole do devet sati uveče. Sve da se iseli. Tu je ring olimpijski, tatami, petnaestak džakova … Zvali su roditelji, deca plaču, zašto nema treninga, jer sam javila da nas je SNS izbacio na ulicu i da više nema treninga“, priča Teodora.

Posle objave Bore Novakovića, potpredsednika NS, na društvenim mrežama o tome šta lokalni šerifi i komesari SNS rade i izbacuju na ulicu decu koja se bave sportom, podigla se velika prašina u javnosti.

Teodorin suprug Dragan Petej otišao je u opštinu po objašnjene, ali niko nije hteo da ga primi, pa u školu gde je direktorki „sasuo sve u lice“, ona se uplašila, počela da vrda i samo rekla „možete da nastavite treninge u sali“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari