Novi Sad: Uhapšeni aktivisti „Krov nad glavom“ dok su branili porodicu Mandić

Ostavite komentar


  1. Svako ko prati izjave Vučić i Brnabić, primetio da im je najbitnija „statistika“ a kako to utiče na stanovništvo ih se ne tiče. Izvršitelji imaju milion izvršnih naloga za naplatu potraživanja od osiromašenog stanovništva jer smo se vratili na nivo ispod 2008 godine sa „prosečnom platom“ sa četiri puta većim cenama komunalija, a ostale cene da se ne pominju, i taj „povratak“ je od Vučićeve administracije označen kao „najveći uspeh u istoriji“ jer umesto što smo imali 8.13 milijardi evra duga ostalog još od „sretnog socijalizma“ i što smo plaćali kamatu 117 miliona evra godišnje, sada 11 godina kasnije „velikim uspehom“ Vučića imamo +25 milijardi evra dug i godišnju kamatu od MILIJARDU EVRA. Taj „veliki uspeh“ Vučića su platili građani osiromašenjem te su prinuđeni ili da hrane decu ili da plaćaju komunalije i struju. Da bi bili „uspešni“ na „duing listi“ Vučić moa da poveća „naplatu“, a „naplata se povećava“ tako što izvršitelji bukvalno pljačkaju dužnike za „svoje usluge“ izmišljajući troškove. Vučiću je jasno da siromašni nisu oni koji glasaju za njega, jer se pokazalo da penzioneri „sa smanjenim penzijama“ po obimu protesta, su ustvari glasači Vučića i najviše se boje da dođe do promene, jer pored najvećih penzija imaju i najveće stanove „kupljene“ devedesetih. Zato Vučić i Brnabićka i udaraju na sirotinju koja radeći dva-tri posla da prežive su izgubili poverenje u svakoga. Ako opozicione partije samtraju da Vučić i izvšitelji treba da opljačkaju najsiromašnije i najnemoćnije jer nemaju novca za skupe advokate, te su „jazavci pred sudom“, kakav se to promena onda nudi stanovništvu. Obzirom da je prosečna porodica u Srbiji tročlana, milion izvršnih naloga znači da tri milion stanovnika živi ispod života dostojnog življenja

  2. Ja ne mogu da verujem da je narod uzimao kredite a da ne mogu da ih vrate. Ta bolest je najviše rasirena u beogradu. Pomislili su beogradjani da je jos vreme Milosevica pa ce inflacija to da pojede pa ce dobiti stanove za 100 maraka kao njihovi ocevi na ustrb ostalih gradjana. E nemoze vise konacno je dosao kapitalizam. Samo sposobni prolaze.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.