Novi Sad: Upis u birački spisak do 31. decembra 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Deo biračkog spiska za teritoriju Novog Sada za referendum koji će se održati 16. januara sledeće godine, stavljen je na uvid u sedištu Gradske uprave za opšte poslove, Trg Mladenaca 7.

Novosađani mogu izvršiti uvid i tražiti upis, brisanje, izmenu, dopuni ili ispravku podataka u biračkom spisku do njegovog zaključenja 31. decembra ove godine, navodi se u saopštenju iz gradske uprave.

Izmene u biračkom spisku će se od 1. do 12. januara obavljati na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

U birački spisak upisuju se svi građani sa biračkim pravom, odnosno punoletni i poslovno sposobni državljani Srbije, kao i maloletnici koji će biračko pravo steći 16. januara 2022. godine.

Za građane koji borave u inostranstvu, nakon podnošenja zahteva biće upisan podatak da će birač glasati prema mestu boravišta u inostranstvu na osnovu rešenja Gradske uprave, ukoliko birač ima prebivalište na teritoriji Novog Sada. Takvu vrstu zahteva moguće je podneti do pet dana pre zaključenja biračkog spiska, odnosno 25. decembra, putem diplomatsko-konzularnog predstavništva Srbije.

Do 25. decembra građani mogu podneti i zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećem referendumu glasati prema mestu boravišta u zemlji.

Interno raseljena lica upisuju se u birački spisak prema mestu u kome je prijavljeno kao interno raseljeno lice.

Zahtevi se mogu podneti svakog dana od 7:30 do 15:30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari