Novi Sad: Uvid u birački spisak do 18. marta 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO

Deo biračkog spiska za teritoriju Novog Sada izložen je na uvid u Gradskoj upravi za opšte poslove, Trg mladenaca 7. Uvid i izmene u biračkom spisku mogu se izvršiti do 18. marta.

Zahtev za promenu u delu Jedinstvenog biračkog spiska građani sa prebivalištem na teritoriji grada, odnosno interno raseljena lica mogu podneti do dana njegovog zaključenja, uz odgovarajuće dokaze, koji se podnose Gradskoj upravi za opšte poslove, svakog radnog dana, od 8 do 20 časova.

Od 19. do 30. marta, upis, brisanje i izmene i dopune ili ispravke biračkog spiska obavljaće se na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Građani mogu od raspisivanja izbora za poslanike Narodne skupštine, najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska, odnosno 12. marta u ponoć, podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji.

Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i podnošenje zahteva za promene u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili ovlašćeno lice.

Biračima sa boravištem u inostranstvu, po podnetom zahtevu biće upisan podatak da će glasati prema mestu boravišta u inostranstvu, ukoliko ima prebivalište na teritoriji Novog Sada.

Zahtev da će glasač na izbore izaći u inostranstvu podnosi se najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska, odnosno 12. marta, preko diplomatsko konzularnog predstavništva Srbije.

Uvid u birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave na ovom linku, unošenjem JMBG-a i broja lične karte ili pasoša.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari