Novi Sad: Vlasnici 25 stanova solidarnosti dobili svoje ključeve, novi konkurs u toku 1Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručio je danas ključeve novih stanova porodicama koje su putem Javnog poziva za kupovinu stanova u javnoj svojini Novog Sada kupile solidarne stanove u Ulici Somborska rampa broj 22, lamela 6.

Na Javni poziv za kupovinu 25 stanova po neprofitnim uslovima, objavljenom polovinom maja 2021. godine, zahtev je podnelo 292 građana, a danas počinje useljavanje prvih porodica.

– Danas mi je zaista velika čast i zadovoljstvo, što mogu zajedno sa svojim saradnicima i kolegama, da uručim ključeve ljudima koji mogu po povlašćenim cenama i neproftnim uslovima da kupe stanove i tako reše svoje stambeno pitanje. Konkretno, nalazimo se u lameli 6, nju smo završli i ovde je cena kvadrata bila oko 98.900 dinara sa pdv-om. Stambena agencija Grada Novog Sada je radila ovaj posao, a Komisija koja je formirana od strane Grada je odlučivala o podnetim prijavama, kojih je bilo 292. Radi se o stanovima za dvočlana, tročlana, četvoročlana i petočlana domaćinstva, a budući stanari će na 240 mesečnih rata otkupljivati ove stanove, a tek nakon pet godina od otplate će moći da ih prometuju – rekao je gradonačelnik.

Istakao je da je u toku još jedan konkurs, odnosno, trenutno Komisija pregleda prijave za lamelu 5, za šta je pristiglo 538 prijava. Tu će se deliti 25 stanova, a cena tih kvadrata će biti oko 116.800 dinara sa pdv-om. Gradonačelnik je takođe najavio raspisivanje novog Javnog poziva za lamelu 4 kroz nekoliko nedelja, u kojoj će se graditi 74 stana.

– Želim ovim ljudima puno sreće i uspeha u novim stanovima i da izgrađuju dobre komšijske odnose i naprave puno novih, zajedničkih fotografija, poput one koje su napravili danas – dodao je.

Novi Sad: Vlasnici 25 stanova solidarnosti dobili svoje ključeve, novi konkurs u toku 2
Foto: Grad Novi Sad

Ispred stanara, prisutnima se obratio Zoran Rac koji se zahvalio Gradu Novom Sadu što je prepoznao porodične vrednosti, te uložio u gradnju stanova i omogućio da ih građani kupe pod povoljnim uslovima.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari