Novi Sad: Zabranjene sve manifestacije do kraja novembra 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Do kraja novembra zabranjene su sve manifestacije, sem kulturnih do 100 posetilaca u zatvorenom i na otvorenom prostoru, uz pridržavanje određene distance, odlučio je gradski štab za vanredne situacije reagujući na drastično povećanje broja zaraženih korona virusom čiji je broj dosdtigao 1.340 građana.

Prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića, štab je doneo još nekoliko novih mera koje važe na teritoriji grada. Zabranjuje se rad bazena, spa centara i sauna od 7. do 30. novembra. Kada su u pitanju sportske manifestacije, mogu da se organizuju samo redovna takmičenja, bez prisustva publike.

Ostale sportske manifestacije su zabranjene od 7. do 30. novembra.

U svim objektima u kojima se okupljaju ljudi, u kompanijama, sportskim centrima, ugostiteljskim objektima, mora da bude javno istaknuto ko je odgovorno lice za sprovođenje mera Kriznog štaba i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Na pijacama je obavezno nošenje maski i to će biti posebno kontrolisano.

Gradski štab je usvojio i dve preporuke kako bi se smanjio broj ljudi koji u istom trenutku borave u prostorijama.

Kompanijama i ustanovama, šalterskim službama i drugim koje su u mogućnosti, preporučeno je da pređu u smenski rad. Klubovima i restoranima je preporučeno da ograniče vreme boravka jednog gosta u objektu, tako što će izdavati numerisane i vremenski oročene karte.

Vučević je kazao da se nije pribeglo skraćivanju radnog vremena ugostiteljskih lokala jer to ne bi sve rešilo pošto se organizuju privatne žurke, koje su bez ikakve kontrole.

On ipak nije isključio i tu mogućnost ukoliko se pogorša epidemiološka situacija u gradu ili centralni Krizni štab donese takvu odluku.

Vučević je na kraju istakao da su ove mere „poslednji pokušaj i vapaj da ne idemo u vanrednu situaciju, da čuvamo zdravlje građana i ekonomiju grada“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari