Poslednji dan juna rok je za završetak renoviranja 13.000 kvadrata i predaju ključeva hotela „Jezero“ na Borskom jezeru vlasniku, Rudarsko-topioničarskom basenu Bor. Nekadašnji ponos Bora i Borana, nakon tri meseca preuređivanja i opremanja zablistaće punim sjajem i u špicu ovogodišnje turističke sezone otvoriće vrata stanovnicima Bora i domaćim i stranim turistima.


– Posao sređivanja „Jezera“ obavile su borske firme, a oko 120 majstora danonoćno je od aprila bilo angažovano na najrazličitijim poslovima, koji su podrazumevali renoviranje svakog kutka hotela. Zahvaljujući njihovoj agilnosti, ali i preduzimljivosti borskih privatnih firmi, novo lice i moderan dizajn ovih dana dobijaju svih 111 soba , uključujući i 10 apartmana, banket-salu, otvoreni i pansionski restoran, bar sa terasom, kuhinju, ulazni hol, lobi i recepciju, koju, pride, krasi akvarijum dugačak tri i po metra u kojem će plivati egzotične vrste riba – saznajemo od PR RTB Bor Gorice Tončev Vasilić.

Tokom renoviranja stari hotelski lift zamenjen je novim, teretni je repariran, a hotel je dobio i još jedan, panoramski lift. U hotelu na Borskom jezeru šest soba opremljeno je i adaptirano za boravak osoba sa invaliditetom, a 24 ležaja prilagođena su za smeštaj košarkaša.

Budućim gotima „Jezera“ na raspolaganju su kuglana trim-kabinet sa savremenom opremom, bilijar, sale za solarijum i masažu, ambulanta, frizerski salon i mini-market, a moći će da koriste i spoljne terene za fudbal, košarku, rukomet i ostale sportove. Na samo nekoliko metara od ulaza u hotel izgrađen je letnjikovac, a u njegovoj blizini urediće se i park za decu.

U hotelu „Jezero“ posao će dobiti stotinak radnika koji budu prošli testiranje. S obzirom da je tokom konkursa za posao u hotelu stiglo više od hiljadu i po prijava, Rudarsko-topioničarski basen Bor odlučio je da izbor kandidata poveri profesionalnoj agenciji koja već ima iskustva u odabiru kadrova iz oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva.

Hotel „jači“ od Čole

Pedesetak fotografija na Fejsbuk strani RTB Bor, na kojima je premijerno prikazan novi enterijer hotela „Jezero“, za jedan dan komentarisalo je ili samo „lajkovalo“, odnosno pokazalo da im se sviđa to što vide, 300 ljudi. Poređenja radi, ali i zbog onih kojima se ova brojka čini nevelikom, reći ćemo da su, na primer, Čoline i fotografije Vlade Georgieva izazvale pet puta manju pažnju korisnika najpopularnije društvene mreže na svetu. Ovo je, u stvari, samo jedan od dokaza koliko Boranima znači to što će hotel „Jezero“ uskoro otvoriti vrata turistima i koliko im je stalo da Borsko jezero bude opet ponos Bora, kaže Gorica Tončev Vasilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari