U Neresnici kod Kučeva počela je rekonstrukcija vile kralja Aleksandra I Karađorđevića. Letnjikovac koji se sastoji od centralne zgrade, vile, prijemne i jedne pomoćne zgrade u Neresnici, kralj Aleksandar I Karađorđević podigao je 1933. godine. Svi objekti izgrađeni su u stilu srpskog arhitektonskog akademizma i smešteni su u prelepom parku. Letnjikovac je bio predviđen za boravak i odmor kraljevske porodice.


Da bi se sprečilo dalje propadanje objekata opština Kučevo je u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije obezbedila sredstva za rekonstrukciju krova vile u ukupnom iznosu od oko 3.600.000 dinara. Zamenom krovnog pokrivača, koji je i najoštećeniji, sprečilo bi se dalje propadanje svih ostalih delova i elemenata centralne zgrade.

Ugovorni rok za realizaciju projekta je 90 dana. Radove izvodi GRO Statik. Odgovorni izvođač na projektu je inženjer Miodrag Bukvić, stručni nadzor vrši Aleksandar Ilić dok je Dušan Todorović zadužen ispred lokalne samouprave da kao menadžer projekta prati realizaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari