U bloku „Avala“ u naselju Aerodrom, juče je počela izgradnja stambenog objekta, sa 25 stanova, od kojih je 2o namenjeno izbeglicama iz Hrvatske i BIH i raseljenim licima s Kosova, a pet socijalno ugroženim Kragujevčanima. Izgradnju novog stambenog objekta u bloku „Avala“, vrednog oko 400.

U bloku „Avala“ u naselju Aerodrom, juče je počela izgradnja stambenog objekta, sa 25 stanova, od kojih je 2o namenjeno izbeglicama iz Hrvatske i BIH i raseljenim licima s Kosova, a pet socijalno ugroženim Kragujevčanima. Izgradnju novog stambenog objekta u bloku „Avala“, vrednog oko 400.000 evra, finansiraće Organizacija za migracije EU, dok je grad Kragujevaac obezbedio građevinsko zemljište i prateće komunalne i druge priključke.
Glavni krguujevački stručnjkak za socijalnu politiku Slavica Saveljić rekla je juče da je za 25 stanova u novom objektu u bloku „Avala“ konkurisalo 134 izbegličkih i domaće porodice. Istakla je pri tom da će novi stanovi biti podeljeni prema precizno utvtrđenim kriterijumima gradske uparave, koji, između ostalog, podrazumevaju i dužinu izbegličkog statusa, kao i materijalni položaj porodica koje su konkurisale za stanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari