Predsednik Republičkog komesarijata za izbeglice Vladimir Cucić i gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović potpisali su ugovor o saradnji tokom izgradnje montažnih stambenih jedinica za 150 interno raseljenih sa Kosova. Ti ljudi sada su smešteni u kolektivnom centru Šatorsko naselje na Starom aerodromu u Kraljevu.


Cucić je kazao da je Komesarijat za rešavanje stambenog pitanja porodica smeštenih u Šatorskom naselju dao 25 miliona, kao i da je u Kraljevu postojalo 11 izbegličkih kolektivnih centara, od kojih su aktivna još dva – Šatorsko naselje i centar u Mataruškoj banji. „Izgradnjom ovih stambenih jedinica, mi ovde praktično zatvaramo i poslednja dva kolektivna centra sa ukupno 22 porodice i 150 ljudi“, kazao je Cucić.

On je rekao da će porodice iz Šatorskog naselja biti stambeno zbrinute najkasnije do proleća naredne godine, kao i da će biti izgrađeno 15 stanova za rešavanje stambenog problema interno raseljenih iz kolektivnog centra u Mataruškoj banji. „Komesarijat je u saradnji sa gradom do sada na području Kraljeva izgradio preko 200 stambenih jedinica što nas čini najbitnijim socijalnim graditeljem“, rekao je predsednik republičkog Komesarijata za izbeglice.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović kazao je da se izgradnjom stambenih jedinica za korisnike kolektivnih centara „stavlja tačka na nešto što je dugi niz godina mučilo Kraljevo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari