Saslušanje svedoka u Tužilaštvu za organizovani kriminal u postupku protiv vlasnika Delte Miroslava Miškovića i vlasnika Nibens grupe Mila Đuraškovića, zakazano je za danas u podne. Prema nezvaničnim informacijama, pozvana su četiri svedoka i to službenika Unikredit banke.


Ponovo će biti saslušani Mišković i Đurašković, koji su uhapšeni 12. decembra zbog sumnje da su preprodajom putarskih preduzeća pribavili sebi nezakonitu korist od ukupno 31 milion evra. Uhapšen je i Miškovićev sin Marko, čija je firma Mera invest učestvovala u spornim transakcijama. Svoj trojici pritvor je produžen do 10. februara, ali pošto budu saslušani svi svedoci, i ukoliko tužilac odustane od zahteva za pritvor zbog uznemiravanja javnosti, oni mogu biti pušteni da se brane sa slobode. U tom slučaju im se oduzima putna isprava, a sud zbog opasnosti od bekstva zahteva polaganje novčanog jemstva. Dosad je u ovoj istrazi saslušano više od deset svedoka, pravnih zastupnika firmi, brokera i direktora u putarskim preduzećima. Sem dvojice Miškovića i Đuraškovića, osumnjičeno je još sedam osoba, od kojih se šest brani sa slobode.

Prema navodima krivične prijave, Mišković i Đurašković su u periodu od 2005. do 2010, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve „Niš„, a preko njega i kao suvlasnici u drugim putarskim preduzećima, „Beograd“, „Kragujevac“, „Vranje“, „Sremput“, „Bačkaput, nezakonito iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu. Osumnjičeni pak tvrde da nije bilo nezakonitosti, već poslovanja radi profita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari