Turistička organizacija Veliko Gradište uputila je javni poziv ljubiteljima kreativne fotografije da učestvuju u pripremi novog vodiča koji bi putnike i namernike upoznao sa ovom šarmantnom varošicom, Srebrnim jezerom, Ramskom tvrđavom i drugim turističkim biserima ovoga kraja.


Inače, turistički poslenici uputili su poziv svima za provod u „zimskim čarolijama“ Velikog Gradišta – „Povedite svoju porodicu u neobičnu zimsku avanturu, bajkovite šetnje pokraj zaledjenog jezera, i toplu dobrodošlicu gostoprimljivih domaćina. Vreme je za sanke na otvorenom, ili toplu saunu i masažu u ugostiteljskim objektima. Mirisi najukusnije hrane u restoranima nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Ako želite da doživite Veliko Gradište na pravi način, obucite se toplo, ponestite svoje fotoaparate i dobro raspoloženje pa krenite kroz zimsku idilu. Zimska atmosvera na bajkovito lepom šetalištu pokraj Dunava do grada probudiće toplinu u srcima na jedinstveni način svakom posetiocu. U gradu Vas očekuje mnogo mesta koje treba obići. Crkva Arhangela Gavrila, Narodna biblioteka Vuk Karadžić u kojoj se nalaze skulpture Milana Besarabića, Narodni muzej, čuvar prohujalih vremena i duge istorije Velikog Gradišta, zanimljiva zadužbina Pigoza koja je uvek spremna da vrata otvori znatiželjnim gostima, umetnički atelje Milivoja Bogosavljevića, za one sa prefinjenim ukusom, mnoštvo kafića koji između ostalog poslužuju i odlično kuvano vino… Dopustite da vam romantični grad na Dunavu u toku praznika probudi čarolije u srcima.

Vlasnici ugostiteljskih objekata spremili su posebne ponude za doček 2015.godine, a Turistička organizacija Veliko Gradište priprema doček Nove Pravoslavne na gradskom trgu, uz kuvano vino, rakiju i bogat zabavni program“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari