Novi uslovi za odlazak u penziju u Srbiji od 1. januara

Ostavite komentar


  1. znači logika PIO fonda je sledeća: radiš 40 godina i uplaćuješ doprinose za to vreme, a recimo počeo si mlad da radiš.. i rešiš da sa 57 godina i 8 meseci života (za muškarce)… kazniće te sa 0,34% trajno za svaki mesec života koji nisi ispunio do 60-te… a ako se pak, u situaciji da si kasno počeo raditi (a to su uglavnom svi ovi što su studirali pa počeli raditi i dr.) da radiš samo 15godina radnog staža a stigneš do šezdeset i pete godine života.. e tad možeš i u penziju (sad kolika će ona biti druga je stvar).. Elem, logika je stvarno glupa za ovo kažnjavanje ljudi koji 40 godina uplaćuju doprinose u PIO.. pa koliko to treba još da rade…ako 40 godina nije dovoljno.. a kad dodju do penzije, uglavnom vrlo brzo će ciknuti. KO JE OVO SMISLIO, SVAKA MU ČAST.. RADIŠ DOK NE CRKNEŠ.. PENZIJU IONAKO NEĆEŠ DOČEKATI. PA ŠTO ONDA I DA SE UPLAĆUJU DOPRINOSI.. DA IH NEKO DRUGI KORISTI JER TI VEROVATNO NEĆEŠ.

    1. A i kad odeš u tu penziju posle toliko godina rada i teško ostvarenog staža (jer se doprinosi uplaćuju smanjeno ili je zabrana zapošljavanja za one bez SNS knjižice), i tada ti oduzimaju svakog meseca od penzije kad procene da ti je prevelika penzija, dakle za sve osim gole kore hleba. Dakle: radi, daj harač pa crkni što pre

      1. Nekapiram zasto se kacite odmah za politiku.Ovo vam je zakon prenesen iz EU.Misliš da kada nebih bilo SNS u ovoj drzavi bih bio raj.Moj prijatelju ovde nikada“ raja „nije bilo vekovima nitice ikada biti.Zato manise politike meideti bas nesto.

          1. Turci su bili majka Tereza za ove SNS vladare,pravi zlotvori.Zašto i kako će opet pobediti nije mi jasno.Jadna Srbijo,jadni narode.Gde je Tito da vidi šta su uradili od onako lepe zemlje?

          2. E moja Ljubice,tako pismeni i prave Zakone.Pa vidiš li molim te koliko njih sedi u skupštini kad se rešavaju pitanja opstanka jadnog naroda?

      2. Turci su bili majka Tereza za ove SNS vladare,pravi zlotvori.Zašto i kako će opet pobediti nije mi jasno.Jadna Srbijo,jadni narode.Gde je Tito da vidi šta su uradili od onako lepe zemlje?

    2. Tako nešto je mogao da smisli samo umobolni um. Ali to je „prošlo“ u skupštini i ozakonjeno. Ozakonjena umobolnost! Pametni pred umobolnim ustuknu…i umobolni preplave sve zdravo. Srećna nam nova godina!

      1. I onda pametnjakovici jos i nagrade one koji nikad nisu radili ili su radili samo 15g. Kao male im penzije da im povecamo,a onaj ko je celog zivota rmbao,trpeo izivljavanja kojekakvih bolesnika ili ti sefofa, e tome ce da uzmu deo penzije kao mnogo im je.Cist lopovluk

  2. svaka vama cast!!!!!!!!!! radis, radis, radis, radis………………kad odlucis tj. ispunis neki od uslova onda te kaznjavaju sto si radio a nisi dovoljno izdvjao, jer treba jos. Ovoj drzavi je uvek malo, samo treba mi koji smo odavno istroseni da radimo a deca da nam sede kod kuce. Zato dragi moji radite i samo radite a penzija nikad.

    1. Pitam se, kad dođem ja na red za penziju, kroz 20ak godina, da li će biti nekog da mi je obezbedi, tj zaradi?

    2. U istoj sam situaciji.
      Imam pun staz, nemam starost za penziju. Dobijala bih umanjenu pretpostavljam neku srednju zalost i to umanjenu.
      Njima je cilj sa radnog mesta putujemo pravo na groblje.
      Tuzno ali istinito na zalost.

  3. Postovani,
    Da li je realno I ljudski I bozije, da I majke, dece sa posebnim potrebama koja zive u porodici, steknu uslov za penziju kao I zena bez porodice. Uz duzno pistovanje svih.

  4. Mi koji bi po stsndsrdima Eu trebali da budemo u invalidskoj penziji sa bise bolesti ovde treba da rsfimo dok ne krepamo jer nase socijalno ne da invalidske cak ni u slucaju raka.

  5. interesujeme imam 40 radnog staza 11 marta punim 60 g iduce godine koja bi mi bila penzija cena

  6. Kada mogu da odem u prevremeno u penziju imam 57 godina zivota i 34 godine staza dali mogu da dokupim staz koji mi nedostaje

Ostavite komentar


Društvo

Šta je ašvaganda, čija popularnost enormno raste? 10

Šta je ašvaganda, čija popularnost enormno raste?

Ogromnu pažnju pretežno mlađe populacije privukla je biljka ašvaganda, koja se koristi u vidu suplemenata ili praha. Na društvenim mrežama se dele snimci korisnika ašvagande, što još više pospešuje njenu popularnost i prodaju. S obzirom da je relativno nova na tržištu, postavljaju se ključna pitanja o njenim dejstvima i posledicama.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.