Čelnici lokalne samouprave posetili su radove na novom dečjem vrtiću u Mesnoj zajednici „Burjan“. Radovi su u punom jeku što je konstatovao Nenad Radonjić u ime izvođača poslova firme „Jugogradnja“ u Beogradu.

„Radovi za sada apsolutno teku prema predviđenoj dinamici pa će ovaj objekat biti potpuno završen do kraja ove godine kako je i predviđeno“, potvrdio je on.

Zamenica gradonačelnika Požarevca Vukica Vasić podsetila je da su izvođači uvedeni u posao krajem juna tekuće godine. „Zaista je zadovoljstvo ići ovom dinamikom što je garancija da će grad Požarevac i naši najmlađi sugrađani, nakon više od 30 godina, dobiti jedan novi, savremen vrtić“, rekla je Vasić. Napominjem da su sva javna preduzeća, koja su bila angažovana na infrastrukturi, pružila maksimalnu pomoć i saradnju kao što su „Vodovod i kanalizacija“ i „Elektromorava“, a na dobrom smo putu da pronađemo pravo rešenje i za zagrevanje vrtića na čemu su, pored ostalih faktora, angažovani stručnjaci „Toplifikacije“. Dakle, do kraja ove godine imaćemo ovaj vrtić „ključ u ruke“ a predstoji nam opremanje objekta i useljenje mališana“, navela je Vasić. Zamenica gradonačelnika je najavila i početak izgradnje još jednog novog vrtića u Mesnoj zajednici „Čačalica“ izrazivši zadovoljstvo dinamikom priprema projektne dokumentacije.

Inače, površina vrtića u „Burjan mali“ je 1.200 kvadratnih metara a moći će da prihvati od 140 do 160 mališana. Prilikom posete gradilištu gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević je izjavio da će nakon izgradnje ova dva pomenuta objekta, lokalne vlasti biti usmerene na obnovu i adaptaciju postojećih vrtića. „Kao što smo i obećali, mi želimo da našoj dečici omogućimo normalne uslove za boravak u vrtićima kao značajan segment u procesima njihovog odrastanja i vaspitavanja. Izgradnja dva nova vrtića je velika stvar za jedan mandat aktuelne koalicije na lokalnoj vlasti u Požarevcu čime smo izrazili želju i spremnost da pokažemo maksimalnu odgovornost prema našim najmlađim sugrađanima i njihovim roditeljima koji će moći mnogo relaksiranije da odlaze na svoje poslove. Ono što sada mogu da obećam jeste da ćemo u predstojeće četiri godine biti angažovani na rekonstrukciji svih postojećih obdaništa što je preka potreba. To su nam već signalizirali roditelji dece pa imamo obavezu da te objektivne sugestije maksimalno respektujemo“, rekao je Milosavljević.

U poseti gradilištu novog vrtića bili su i predsednik Gradske skupštine, Miomir Ilić i njegova zamenica Violeta Tomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari