Novi vrtić na Bagljašu u Zrenjaninu planiran još pre 20 godina 1Foto: M.P./Danas

Infomacija Komisije za planove grada Zrenjanina, da je prema planskim dokumentima ovog grada predviđeno da se u naselju Bagljaš u blizini spomen-parka podigne novi vrtić, naišla je na veliko interesovanje građana.

Većina Zrenjaninaca sa odobravanjem je primila ovu informaciju, dok su neki postavljali pitanje vezano za lokaciju i navodili da njihovo naselje nema nikakav park.

Neki od komentara su bili i ovi – „Kojeg parka?“, „Aviv parka“, „Kojeg parka, izvinite? Pitam za druga.“, Park? Na Bagljašu ‘“,  „To se kaže kod spomenika, ne kod parka…“, „Hoće morati preko SNS da se zapošljava ili može i bez stranke? Pitam za drugaricu“, „I onda je mrmot zamotao čokoladu u foliju“.

Javni uvid u planove je u toku u Gradskoj kući i traje do 5. marta a kako nam je objašnjeno, zainteresovana javnost i pojedinci mogu da pogledaju Nacrt dopune Plana regulacije Bagljaša.

Prema tom planu, Predškolska ustanova u Zrenjaninu dobiće još jedan objekat, vrtić sa pratećim objektima treba da se gradi u blizini spomen-parka, a njegova lokacija ucrtana je u planu na praznom placu u ulici Danila Kiša.

U Nacrtu Plana regulacije navodi se da lokacija za objekat predškolske ustanove obuhvata zemljište pod objektom, dvorište sa igralištem i travnatim površinama i stazama za pešake, dostavne površine i puteve za interventna vozila i parkiralište.

Kako saznajemo, za još jednim vrtićem na Bagljašu postoji potreba odavno a planovi za njegovu gradnju stari su 20 godina.

Sem vrtića, planom regulacije naselja Bagljaš predviđena je i stambena gradnja, komunalna gradnja, javne površine i sportski objekti ali i gradnja u radnim zonama, prvenstveno za industrijske objekte.

Više vetsi iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari